Du är här: Startsidan >> Dagbok


Äldre dagböcker, 2006-2010.
DAGBOK.
Torsdagen den 21 juni 2012.

Domän.

Idag kom jag äntligen mig för att köpa en domän samt att hyra in mig på ett webbhotell. Valet av domännamn blev yngvenilsson.se. Nu är arbetet i full gång att få igång sidan med den nya adressen.

Tisdagen den 5 juni 2012.

Jorduggla.

Att köra skolskjuts har sina sidor. Idag fick jag äran att hämta en ung dam i Bjurtjärn. På vägen tillbaka mot stan, i höjd med Ullvetterns gård, får jag till min glädje se en jorduggla sittandes på en stolpe 50 meter från bilen. Förbannat att jag inte har med mig den "stora" kameran. Samsungen förevigade pippin med en heltaskig bild.

Lördagen den 19 maj 2012.

Sommaren är här.

Under morgonkaffet på balkongen noterar jag att sommaren är här. Inte för att det är speciellt varmt ute utan för att tornseglarna nu är på plats. I år kom dom dom en dag senare än dom gjort de senaste fyra åren.

Lördagen den 21 april 2012.

Vildsvinsjakt.

Vid 23-tiden, när jag var på väg till Gälleråsen, körde bilen framför mig på en vildsvinsgalt. Svinet överlevde smällen och stod blödande mitt i vägen. Jag tipsade föraren om vart han skulle ringa och fortsatte min färd mot motorbanan där jag levererade mina kunder. På väg tillbaka mot stan hade jakträttsinnehavaren anlänt till olycksplatsen. Grisen hade då lämnat platsen och traskat ut på det intilliggande gärdet. Jag fångade in grisen med helljuset och jägaren gjorde snabbt slut på grisens lidande. Bortsett från grisens öde slutade allt väl och jag kunde fortsätta att arbeta.

Lördagen den 14 april 2012.

Nya objektivet.

Idag köpte jag ett nytt objektiv istället för det som jag glömde på biltaket.

Nu är jag med igen.

Fredagen den 13 april 2012.

Dussmossetjärnen.

Årtan eftersöks av Leif Holmgren och mig utan resultat. Två stycken sävsparvar spelar i alla fall för fullt.

Senare under dagen skådar jag storlom i sjön Vikern. Mandarinanden som Leif upplyst mig om, dokumenteras.

Torsdagen den 12 april 2012.

Idag blev det en snabbtur till Fisksjön.

Nu är vattnet uppdämt till lagom nivå. Ca: 10 atycken sädesärlor flög omkring i vattenkanten och två stycken skogssnäppor landade en bit bort.

Söndagen den 8 april 2012.

Trots det kalla och blåsiga vädret begav jag mig till Källmo.

Mängder av starar, tofsvipor och ljungpipare gick på gärdet väster om Källmodammen. En förbipassernade duvhök, gjorde mig uppmärksam, när den skrämde upp flocken. På hemvägen noterade jag årets första ormvråk i Karlskoga.

Tisdagen den 3 april 2012.

Idag blev det en snabbtur till Dussmossetjärn.

En mindre hackspett trummade för fullt men tyvärr kunde jag inte finna platsen den satt på.

Måndagen den 2 april 2012.

Idag lade jag min 50:de årsart till handingarna i form av en hämpling (16:00) på Rävåskullen.

Lite senare (19:33) såg jag två stycken tranor på ett gärde vid Gottersbacken som ligger mellan Hasselfors och Laxå. I övrigt finns det inget av vikt att rapportera.

Söndagen den 1 april 2012.

Nu gör jag ett försök att skriva ner mina tankar och funderingar samt vad sysslat med i fågelskådarväg.

Idag är det kanske en dum dag att börja på. Vem kommer att tro på denna satsning från mig?

Ok! Jag kör vidare.

Efter två nätter ute bland fyllos, knarkare, tjuvar, banditer och en hel del massa andra trevliga människor har jag sovit hela förmiddaen. Jour från 11:00 gjorde att det inte blev någon skådning idag. Det grämer mig fortfarande att jag lade kameran på biltaket med en spräckt frontlins, samt en massa lösa delar inne i objektivet, som följd. Ett nytt är i alla fall beställt och planer finns nu på att införskaffa ett Canon EF 300/4,0 L IS USM.

 
Bild på en kikande farbror Yngve